OK
اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان
   

 

معرفی اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان

اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان با هدف تنظیم روابط اقتصادی و تجاری میان بخش خصوصی دو کشور به عنوان نهادی رسمی و قانونی به منظور تسهیل مراودات تجاری، افزایش حجم مبادلات اقتصادی، سرمایه گذاری مشترک دو کشور، تسهیل دسترسی به بازار های ثانویه و صادرات مجدد از طریق کشور عمان و متقابلاً معرفی پتانسیل های اقتصادی و مزیت های رقابتی کشور ایران، شکل گرفته است . از این رو در راستای تحقق اهداف فوق و نیل به رسالت تعریف شده، در ابتدا شورای بازرگانان ایران و عمان در سال 2005 تشکیل و به جهت اهمیت کشور عمان بر اساس قانون و مصوبه مجلس شورای اسلامی و با تصویب شورایعالی نظارت بر اتاق بازرگانی ایران و مجمع شوراء بازرگانان در سال 2014 به اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان ارتقاء یافت. اتاق مشترک به عنوان شخصیت حقوقی مستقل با هماهنگی اتاق بازرگانی ایران تدوین کننده استرانژی توسعه روابط تجاری بین بخش خصوصی دو کشور و افزایش حجم سرمایه گذاری های متقابل می باشد.

اتاق مشترک ایران و عمان با برخورداری از بیش از 240 عضو فعال و از شرکت های بزرگ و معتبر، و هیئت رئیسه منتخب از سوی اعضاء یک ارگان قانونی و ثبت شده و مستقل است که بر اساس قانون کلیه روابط اقتصادی بخش خصوصی دو کشور از طریق اتاق مشترک انجام میشود.

حجم مبادلات تجاری مستقیم در زمان تاسیس اتاق در سال 2014 تنها 221 میلیون دلار بود که حجم مبادلات مستقیم در سال 2018 به یک میلیارد و یکصد و شصت میلیون رسید که در این بخش خدمات فنی و مهندسی، توریست و توریست سلامت، صادرات کالا های ایرانی از سایر کشور ها به عمان و سرمایه گذاری محاسبه نشده است.

در سال 2014 زیر ساخت های لازم برای فعالین اقتصادی بسیار اندک و میتوان گفت که در حد صفر بود، اخذ ویزا و ثبت شرکت دشوار، تقریباً روابط بانکی بین دو کشور قطع و خطوط هوایی و خطوط دریایی بین دو کشور وجود نداشت، اما امروز با افتخار اعلام می نمایم با پیگیری های بسیار خوب مقامات ارشد و سفراء دو کشور، اتاق بازرگانی عمان و اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان، ویزا به راحتی در فرودگاه های دو کشور صادر شده و هزینه صدور ویزا کاهش یافته است، ثبت شرکت ها تسهیل شده، خطوط هوایی مستقیم میان شهرهای تهران، اصفهان، مشهد، شیراز، قشم و چابهار با مسقط و خطوط دیایی مستقیم بین بنادر ایران با بنادر سویق، شناص و صحار عمان برقرار است.

تجار و سرمایه گذاران ایرانی بسیار علاقه مند هستند که ضمن حضور در بازار عمان با همکاری تجار عمانی صادرات مجدد کالاهای مرغوب ایرانی از جمله مواد غذایی را ضمن سرمایه گذاری در مناطق آزاد عمان، از طریق این کشو رانجام دهند و همچنین آمادگی سرمایه گذاری مشترک در دو کشور و انتقال دانش فنی در حوزه شیلات را دارند. ما همچنین در ارتباط با عمان به دنبال روابط اقتصادی برد- برد هستیم و چشم داشتمان به منافع یک طرفه نیست.

از سوی دیگر وجود نیروی انسانی متخصص و ارزان قیمت، با سطح دانش و تجربه بالا، منابع معدنی و نفتی غنی و انرژی ارزان، محصولات دامی و کشاورزی با کیفیت بالا و روابط سیاسی بسیار خوب در 40 سال اخیر و حمایت از سرمایه گذاری خارجی، مکان مناسبی برای سرمایه گذاران عمانی است.

در حال حاضر امکان دریافت تسهیلات بانکی از منایع صندوق توسعه ملی با نرخ مناسب برای سرمایه گذاران عمانی جهت سرمایه گذاری در ایران فراهم است. مشکل ارائه تضمین به بانک های دو کشور با امضاء تفاهم نامه ای بین صندوق ضمانت صادرات ایران و Credit Oman  جهت اخذ تسهیلات بانکی از بانک های دو کشور حل شده است.

با عنایت به قانون حمایت از سرمایه گذاری خارجی ( فیپا) مصوب مجلس شورای اسلامی، سرمایه گذاران عمانی ضمن دریافت مجوز سرمایه گذاری از سازمان سرمایه گذاری خارجی ایران و پوشش ریسک سیاسی می توانند شرکت خود را در مناطق آزاد و سرزمین اصلی با 100% سهامداران عمانی ثبت نموده و از حمایت های بسیار خوب دولت ایران بهره مند شوند.

بخش خصوص همواره بدنبال توسعه فعالیت اقتصادی واقعی است، اتاق مشترک ایران و عمان، بدون هرگونه شعار، هیجانات، ارائه آمار و ارقام نادرست و یا ایجاد فضایی غیر واقعی آمادگی خود را جهت حمایت از فعالین اقتصادی و سرمایه گذاران عمانی و همکاری صمیمانه با اتاق بازرگانی عمان را اعلام می نماید



.